ЛИТУРГИЈСКО ВЕНЧАЊЕ У ЕРДЕЧУ

ЛИТУРГИЈСКО ВЕНЧАЊЕ У ЕРДЕЧУНа празник преноса моштију Светог Алекдандра Невског 12. септембра 2009. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Крагујевачком насељу Ердечу у храму посвећеном преносу моштију Светог Николе, венчавши  у току Литургије апсолвента Богословског факултета у Београду Мирка Шиљковића са његовом вереницом Љиљаном Михаиловић, родом из Ердеча.

Епископу су саслуживали свештеници Архиепископије београдско – карловачке, Шумадијске епархије, хор Светоуспењског храма у Крагујевцу, као и студенти Богословског факултета у Београду. У надахнутој беседи Владика Јован је поучио младенце,  указујући на брак као свету тајну. Какви смо ми такав ће бити и наш брак, а од нас самих искључиво зависи да ли ће се светиња брака и очувати. Будућем свештенослужитељу Епископ шумадијски топлим очинским речима поручио је да на здравом темељу изграђује своју породицу, као што ће сутра изграђивати своју парохију.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована - Ердеч

Након венчања и причешћа младенаца, Литургијско  сабрање настављено је заједничком трпезом љубави, коју су припремили родитељи младенаца.  

протонамесник Слободан Бабић