ОСВЕЋЕН ТЕМЕЉ ЗА ХРАМ СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У ДОЊЕМ КАТУНУ

ОСВЕЋЕН ТЕМЕЉ ЗА ХРАМ СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У ДОЊЕМ КАТУНУНа празник Светог свештеномученика Корнилија 26. септембра 2009. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован осветио је темељ за нови храм посвећен Светој и Животворној Тројици у Доњем Катуну (aрхијерејско намесништво темнићко), а у наставку је уз саслуживање Архијерејског намесника темнићког протојереја-ставрофора Љубисава Ковачевића и седморице свештеника овог намесништва,одслужио Свету Архијерејску Литургију.

Ово село једно је од ретких у Архијерејском намесништву темнићком које до сада није имало своју Богомољу, те је ово био прави празник за мештане Доњег Катуна јер је први пут Света Архијерејска Литургија служена у њиховом месту.

Владика Јован се у беседи обратио мештанима Доњег Катуна позивајући их да се свим силама труде да ово Богоугодно дело, које су започели, приведу до краја да би се и у њиховом селу приносила бескрвна жртва Тела и Крви Христове, да би се и они обожили и са Богом сјединили.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Доњем Катуну - 26. септембар 2009. године

Након Свете Литургије КУД Доњи Катун приредио је прелеп културно уметнички програм након ког су сви присутни узели  учешће у трпези љубави са својим Владиком, те тако употпунили овај благословени и радосни дан.

Јереј Срђан Миленковић