ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У СТАРОЈ ЦРКВИ

ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У СТАРОЈ ЦРКВИУ четвртак 10. децембра Епископ шумадијски Г. Јован служио је свету литургију у Старој Цркви уз саслужење свештенства овога храма и новорукоположеног пастира на њиви Господњој о. Мирка Шиљковића и драгог госта из Америке о. Добривоја Милуновића.

У својој беседи верном народу Владика је говорио о ангажованости верујућих људи у ономе што из читања Јеванђеља познајемо као бдење или стражарање над самим собом, што би према речима Владике Јована било веома важно за улазак у Царство будуће.

Владика Јован каже: „Да би смо стражарили над нама самима како треба, онда да водимо рачуна о својим мислима, јер како наш народ каже, једна је длака између мисли и изговорене речи и једна је длака између речи и учињеног дела... Човек који не бди над собом је растројен, зато како нам дан почне, прва мисао треба да буде помисао на Бога, како наш народ опет каже „Без Бога ни преко прага“. Ко јe joш сам победио Зло? Везујући мисао и дела за Бога, победићемо Смрт“.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Старој цркви у Крагујевцу

Своју поуку Владика је наставио речима:“Где будемо усмеравали мисли, тим путем ћемо ићи, а само је један Пут – Ја сам Пут, Истина и Живот, како нас Јеванђеље учи“.

ђакон Мирослав Василијевић