ХРАМ СВЕТИХ МИРОНОСИЦА У ВИНЧИ КОД ТОПОЛЕ ПРОСЛАВИО СВОЈУ СЛАВУ

ХРАМ СВЕТИХ МИРОНОСИЦА У ВИНЧИ КОД ТОПОЛЕ ПРОСЛАВИО СВОЈУ СЛАВУ Владика Јован – Васкрсење Христово је темељ вере наше

Лепо шумадијско село Винча које се налази само неколико километара од Карађорђеве Тополе, надалеко чувено по врхунском грожђу и вину, одскора може да се похвали и велелепном светињом, подигнутом у част Светих жена мироносица. И ове године Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован донео је свој Архијерејски благослов честитим и вредним житељима овога села, одслуживши Свету Архијерејску Литругију у овом светом храму, заједно са свештенством опленачког намесништва.

Након прочитаног Јеванђеља, Епископ шумадијски се обратио верном народу. Епископ је у својој беседи нагласио, да је основ вере наше, вера у Васкрсење Христово. У овим данима положен је темељ наше вере, јер Васкрсењем Христовим прослављамо победу светлости над тамом и слободе над ропством. Радост Христовог Васкрсења обасјала је и малог Јована сина Зорана и Весне Петрић из Винче, кога је Епископ шумадијски крстио у току Литургије.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

По завршетку Свете Литургије приступило се трпези љубави коју је припремио овогодишњи колачар Предраг Васелијевић из Винче, заједно са својим вредним парохом протонамесником Ђорђем Радишићем.

 

Јереј Александар Петровић