РУКОПОЛОЖЕЊЕ У СТАРОЈ МИЛОШЕВОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУ

РУКОПОЛОЖЕЊЕ У СТАРОЈ МИЛОШЕВОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУ У четвртак 02. септембра 2010. године када наша Света Црква слави Светога пророка Самуила, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу, на којој је у чин презвитера рукоположио ђакона јагодинске Цркве Светих апостола Петра и Павла Далибора Сентића. Владики су на Литургији саслуживали старешина Старе Цркве у Крагујевцу протојереј Милић Марковић, старешина Цркве Светих апостола Петра и Павла Небојша Младеновић, јереји Владимир Ћировић и Миломир Тодоровић.

У своме обраћању новорукоположеноме, Владика је очински замолио оца Далибора да благодат коју је примио током рукоположења остане на њему до краја његовог живота.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Старој цркви у Крагујевцу

„Данас ти дете моје Црква даје оно што се даје само изабранима и призванима за Службу Божију која је већа и од царске. Нека ти овај дан буде твоја Педесетница, дан испуњен Духом Светим. Знај да је Дух Свети сишао на апостоле и остао на онима који су живели Христом. Зато дозволи да благодат Духа Светога пламти у теби и сагори све твоје недостатке“, биле су речи Владике упућене новорукоположеноме оцу Далибору'', који ће с благословом Владике Јована бити парох у селу Рибаре надомак Јагодине, у архијерејском намесништву беличком.

ђакон Мирослав Василијевић