ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА ЗА УСПЕШАН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ – ЈАГОДИНА

ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА ЗА УСПЕШАН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ – ЈАГОДИНА„Кажем вам, ако не будете као деца нећете ући у Царство Божије“

По благослову Његовог Преосвештенста Епископа Шумадијског Г. Јована у среду 8. септембра на празник Св. мученика Адријана и Наталије у храму Светих апостола Петра и Павла, координатор за веронауку намесништва беличког Епархије шумадијске јереј Миломир Тодоровић, заједно са јагодинским вероучитељима одслужо је молебан за успешан почетак нове школске године. Молебану је присуствовао велики број ђака млађег и старијег школског узраста из градских школа.

Пре почетка молебана када су се окупили у храму, ђаци предвођени својим веручитељима и учитељима отпевали су „химну Светом Сави“ и тиме пре свега молили за благослов највећег српског просветитеља и учитеља Светитеља Саву подсећајући да су они ти који настављају његово дело. Током молебана су сви активно учествовали одговарајући на јектеније тако да је храм заиста изображавао и сведочио радост Небеског Царства. На крају су сва деца целивајући Часни Крст добила свеће да их запале за здравље и спасење свих оних које воле, а били су и почашћени бомбонама, које је прирпремило свештенство храма .

Овај духовни догађај био је свесрдно подржан и од школских управа јагодинских школа јер су на молебану учествоваола и деца која не похађају верску наставу, чиме се још једном показало да наша Мајка Црква брине за спасење свих и да је она заиста „једна, света, саборна и апостолска“.

Борис Милосављевић, вероучитељ