ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА КРУШЕВАЧКОГ

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА КРУШЕВАЧКОГПонедељак, пете недеље Часнога поста 11. априла 2011. године, на празник преподобног Марка Аретуског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и Администратор Епархије крушевачке Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију Пређеосвећених дарова у храму Покрова Пресвете Богородице у Крушевцу, уз саслужење свештенства и ђакона Архијерејског намесништва крушевачког.

У својој беседи владика Јован је подсетио сабрани народ на значај и смисао постао као и на то да је време у коме се налазимо све у знаку страдања Христовог али и Његовог Васкрсења.

Беседа епископа шумадијског и администратора крушевачког Г. Јована

Светој Литургији претходила је Света тајна исповести свештенства крушевачког намесништва коју је обавио, по благослову Епископа, протојереј-ставрофор отац Драги Вешковац, старешина цркве Лазарице.

Након Литургијског сабрања одржан је братски састанак свештенства крушевачког намесништва са својим Епископом. Том приликом јереј Брана Павловић, парох великоврбнички, прочитао је реферат на тему Јеванђелска љубав према непријатељима. Ко је мој, а ко Божији непријатељ? после чега је уследила дискусија. На крају се ово сабрање завршило трпезом љубави.

Ђакон Јован Вуковић

Извор: Епархија крушевачка