ХРАМОВНА СЛАВА ЦРКВЕ У МАРШИЋУ

ImageУ понедељак 14. јануара у храму Светог Василија Великог у Маршићу Свету архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован, уз саслужење шесторице свештеника и једног ђакона.

Свети Василије Велики, један од најзрачнијих извора светлости и светости у Цркви Христовој, надахњујући васељену мудрошћу у њеном временско-просторном смислу, надахнуо је и вернике ове парохије и храм посвећен себи учинио малим да прими све оне који су тога дана желели да осете благодат литургијског сабрања и чују поуке Његовог преосвештенства. 

Владика Јован је у току беседе потсетио на три велика празника који су повод нашег сабирања у храму, упутио очинске речи свим окупљенима око Васкрслог Господа и упутио речи хвале нашим грађевинским подухватима, јер је у току 2007. године завршен живопис у нашем храму, урађен је висококвалитетни гранитни под, изграђен трем-летњиковац и извршено осветљење порте рефлекторима и парковским лампама. У својој беседи Преосвећени је препоручио да би прослављање Нове године требало да буде повод за рекапитулацију учињеног у току протекле године и моменат за организовање будућег живота, који за савршени узор треба да има самог Господа Исуса Христа и његовог угодника Светог Василија Великог.

По одслуженој Светој Литургији сви окупљени су позвани на славски ручак који је припремила и организовала наша Црквена општина.

Парох маршићански

jереј Бојан Димитријевић