ПРОСЛАВА БОЖИЋА У САБОРНОМ ХРАМУ У КРАГУЈЕВЦУ

ПРОСЛАВА БОЖИЋА У САБОРНОМ ХРАМУ У КРАГУЈЕВЦУНема веће радости у историји, под сунцем и над сунцем, за православне хришћане, од благовести, од јеванђеља неба земљи са доласком Богочовека, Исуса Христа. Тај долазак је поздрављен миром и радошћу, и речима: Слава Богу на висини, а на земљи мир, и међу људима добра воља.

Брујање звона са звоника Саборног храма у Крагујевцу и речи Божићњег тропара означили су почетак Литургијске радости и славља, Рођења у телу Господа нашег Исуса Христа. Свечану Божићну Литургију је служио је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, уз саслужење братства Саборног храма. Посланицу Његове Светости патријарха Иринеја, прочитао је јереј Душан Мучибабић.

„Рођење Твоје Христе Боже наш, засија свету светлост разума, и у њему се они који звездама служаху од звезде научише да се клањају Теби, Сунцу Правде, и да познају Тебе, Исток с висине. Господе, слава Теби.“ Христос, Сунце Правде, долази нам из Царства Божијег, са тих Божанских Небеса и то да нас посети, да постане светован као и сви они који су од света, е да би сјединио Своју Божанску природу са нашом, људском природом.

Свом верном народу желимо срећан Божић, желимо мир Божији и људски, мир Богочовечански, мир небоземни. Благословено свима и наступајуће ново Лето доброте Господње, које нека свима буде лето мира, слободе, и време добре воље.

ХРИСТОС СЕ РОДИ! - ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!

Срећко Зечевић, јереј


ФОТОГАЛЕРИЈА 1



ФОТОГАЛЕРИЈА 2