ЦРКВА У ИЛИЋЕВУ ПРОСЛАВИЛА ТОМИНУ НЕДЕЉУ

ЦРКВА У ИЛИЋЕВУ ПРОСЛАВИЛА ТОМИНУ НЕДЕЉУУ недељу Антипасхе, Црква Божија у Илићеву, прославила је Томину недељу, будући да је и сама посвећена истоименомом апостолу, кога као храмовну славу прославља 19. октобра.

Изградња храма још увек није завршена, иако је огроман помак направљен у последњих неколико година од када је на илићевску парохију дошао млади свештеник Владимир Ћировић, али је зато направљен огроман искорак када је у питању изградња живе Цркве Божије, што се видело и на самој литургији, коју је својим појањем улешао хор састављен од парохијана који са радошћу и редовно учествују у евхаристијским сабрањима заједно са својим парохијским свештеником.

Беседу на прочитано Јеванђеље је одржао протојереј Милић Марковић, који је говорио о правој вери, на начин да је она уперена ка свом извору у будућности и времену које ће испунити наше очекивање другог доласка Христовог. Зато вера апостола Томе гради и утврђује Цркву одагнањем свих сумњи у Васкрсење Христово и доноси потврду истог искуством које чула потврђују. На крају је старешина Старе Милошеве Цркве позвао верне Илићева да подрже довршетак градње храма, али и још више од тога, да и себе узиђују у темеље наше Цркве и вере у Васкрсење Христово.

Сабрање верних је настављено у просторијама месне заједнице, где се сем дружења, разговарало и о даљим плановима за довршетак градње храма Св. ап. Томе у Илићеву.

протођакон Мирослав Василијевић