ХРАМОВНА СЛАВА У ЈЕЛОВИКУ

ХРАМОВНА СЛАВА У ЈЕЛОВИКУМештани питомог шумадијског села Јеловик на обронцима Букуље надомак Аранђеловца, прославили су у петак, 19. октобра своју храмовну славу, Светог ап. Тому. Свету архијерејску Литургију тим поводом служио је Његово Преосвештенство, Епископ шумадијски Г. Јован уз саслужење архијерејског намесника орашачког, протојереја-ставрофора Миће Ћирковића и више свештеника тог намесништва.

После прочитаног Јеванђеља, Владика је честитао сабраном народу храмовну славу и нагласио да је то слава свих верника, те да би из сваке куће бар по један члан требао бити на служби, јер је слава празник и радостза све. Владика је говорио и о значају и неопходности праве вере; вере у Бога, али и вере у човека, јер имати веру значиимати поверење. Не можемо имати праву веру у Бога, ако немамо вере у човека, у ближње и пријатеље.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

После заамвоне молитве учињен је опход око храма а затим је пререзан славски колач и освештано жито које је припремио овогодишњи домаћин славе, Миливоје Јаћимовић из Јеловика са својом породицом. Часне дужности домаћина храмовне славе за идућу годину прихватио се Саша Тодоровић из Аранђеловца. Након Свете Литургије, у организацији надлежног пароха јереја Дејана Тодоровића и домаћина славе – породице Јаћимовић, приређена је трпеза љубави под шатором у порти храма где се сабрање наставило до касних поподневних часова.

Милован Ранковић, протонамесник