ЕПИСКОП ЈОВАН У ПЕТРОПАВЛОВСКОМ ХРАМУ

ЕПИСКОП ЈОВАН У ПЕТРОПАВЛОВСКОМ ХРАМУНа дан преподобног Алимпија Столпника, 09. децембра 2012. године Његово Преосвештенство, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светих ап. Петра и Павла у Аранђеловцу уз саслужење архијерејског намесника орашачког, протојереја-ставрофора Миће Ћирковића и више свештеника орашачког намесништва.

У беседи након прочитаног одељка из Светог Еванђеља, Епископ Јован је најпре честитао крсну славу свима онима који Светог Алимпија славе као свог заштитника, а затим нагласио да догађај из прочитаног одељка Св. Еванђеља о излечењу жене од тешке одузетости показује љубав Божију према човеку, а са друге стране неблагодарност људи чија су срца окорела услед многих сагрешења њихових. Ми хришћани се не можемо дивити Богу а да уједно презиремо човека јер љубити човека преко Бога и Бога преко човека је неодвојиво и нераскидиво – рекао је владика.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

У току Св. Литургије причестио се велики број верника, а након исте, Првојерарх цркве у шумадији освештао је стан у црквено-парохијском дому при Петропавловском храму где станује јереј Александар Миловановић са породицом коме је тога дана била и крсна слава. У то име Епископ Јован је пререзао славски колач и освештао славско жито и породици свештеника Александра пожелео свако добро од Господа и њиховог заштитника, Светог Алимпија Столпника.

Милован Ранковић, протонамесник