ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА БЕЉАНИЧКОГ НАМЕСНИШТВА

И ове године, другог дана месеца марта, одржана је исповест свештенства бељаничког намесништва у храму Светог Великомученика Димитрија у колубарском Лесковцу. Исповест је почела у седам часова, а исповедник је био игуман Евтимије из манастира Јошаница. Након исповести, свештенство, народ и велики број деце, дочекали су Његово Преосвештенство Епископа Шумадијског Господина Јована, који је служио литургију пређеосвећених дарова уз саслужење игумана Евтимија, протојереја-ставрофора Милоша Вукојевића, протојереја-ставрофора Виде Милића, јереја Милана Дрочића и ђакона Дарка Павловића. Монахиње манастира Никоља, својим појањем, улепшале су литургијско богослужење. Пред причешће верног народа, Владика Јован је одржао веома лепу беседу, нагласивши значај поста, молитве и свете тајне причешћа за коју је истакао да јој је неопходно што чешће приступати.

Након  литургије,  црквена  општина  лесковачка, приредила је трпезу љубави за све окупљене.

После ручка, уследио је састанак епископа Јована и свештенства бељаничког намесништва на којем је јереј Владимир Димић, парох други барајевски, прочитао реферат на тему: Покајање према педесетом псалму. Одмах затим уследила су питаља и запажања везана за прочитани реферат.

Његово Преосвештенство је после братског састанка, благословивши народ и пожелевши свима свако добро од Господа, напустио Лесковац, а народ се духовно обогаћен полако упутио својим кућама.

јереј Горан Ракић