ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ У МАНАСТИРУ ПЕТКОВИЦА КОД СТРАГАРА

ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ У МАНАСТИРУ ПЕТКОВИЦА КОД СТРАГАРАНа дан свете преподобномученице Параскеве, 08. августа 2013. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Петковица.

Епископу су саслуживали архимандрит Серафим из манастира Благовештења, са свештеницима опленачког намесништва и ђаконима Епархије шумадијске. Свету Архијерејску Литургију су певале монахиње манастира Драче и Благовештења.

Честитавши манстирску славу игуманији ове свете обитељи, мати Февронији и свим присутним верницима, Епископ је јеванђелским речима указао на суштину хришћанског живота на земљи, кроз позив да се у свему угледамо на свете претке наше. Оно по чему нас Господ препознаје, јесте вера наша, и живот, који је утемељен и изграђен, на јакој и чврстој вери. Зато морамо испуњавати заповести Божије, али не површно. Заповести нас упућују на поштовање и Бога и човека. Ако будемо имали веру и љубав угоднице Божије преподобномученице Параскеве, која је нашла милост и спасење души својој, моћи ћемо и ми де се надамо у наше спасење.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

Након одслужене Литургије и опхода око храма, пререзан је славски колач. Литургијско сабрање настављено је заједничком трпезом љубави.

Остоја Пешић, ђакон