ОСВЕЋЕЊЕ ТЕМЕЉА БУДУЋЕГ ХРАМА У СЕЛУ ВЕЛЕРЕЧ КОД ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦА

ОСВЕЋЕЊЕ ТЕМЕЉА БУДУЋЕГ ХРАМА У СЕЛУ ВЕЛЕРЕЧ КОД ГОРЊЕГ МИЛАНОВЦАДана 1. новембра 2013. године у поподневним часовима освештан је темељ за нови храм у селу Велереч код Горњег Милановца.

Темељ је осветио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и Администратор жичке епархије Господин Јован уз саслужење: архијерејског намесника таковског протојереја-ставрофора Аранђела Даниловића, архијерејског намесника качерског протојереја Светолика Марковића, настојатеља манастира Савинац јеромонаха Партенија (Дачића), стерешине цркве у Г. Милановцу протонамесника Драгана Ђорема и присутних свештеника из града и околине.

Храм ће бити посвећен свештеномученику Методију Патарском. Верском обреду је био присутан велики број верника а Епископ Јован је благосиљајући присутне одржао надахнуту беседу.

Овој свечаности су били присутни: директор Канцеларије за сарадњу са црквама и верским заједницама Републике Србије др Милета Радојевић, Дејан Томашевић, прослављени кошаркаш и председник Православног спортског друштва "Свете Србија", представници власти из Горњег Милановца, културно уметничко друштво "Типопластика" са својим програмом игара и бројни верници из града и околине.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

Свечаност је обављена у великој духовној радости. Органозована је и заједничка трпеза љубави у просторијама градског ресторана где је месни парох бираним речима поздравио владику и присутне госте и истакао значај овог богоугодног дела.

протојереј Миодраг Анђелић