НОВИ САЗИВ ПАТРИЈАРШИЈСКОГ УПРАВНОГ ОДБОРА

НОВИ САЗИВ ПАТРИЈАРШИЈСКОГ УПРАВНОГ ОДБОРАУ суботу, 14. децембра 2013. године, у Патријаршији српској у Београду одржана је седница Пленума Патријаршијског управног одбора Српске Православне Цркве.

Седницом Пленума Патријаршијског управног одбора председавао је Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, у присуству Преосвећене Господе Епископа сремског Василија и шумадијског Јована и редовних чланова и чланова заменика овог тела. Седници су присуствовали и протојереј-ставрофор Стојадин Павловић, директор Патријаршијске управне канцеларије са сарадницима односне канцеларије, као и чланови Правног савета и економски саветници Патријаршијског управног одбора. Седници су такође присуствовали и гости из Црквене општине Берлин, Минхен и Хановер из Епархије средњоевропске.

На седници је конституисан нови сазив Патријаршијског управног одбора за период од 31. јануара 2013. до 31. децембра 2018. године. Чланови Патријаршијског управног одбора на овом заседању бавили су се питањем израде стратегије за управљање враћеном имовином. Такође, разматрана је примена Закона о реституцији имовине Црквама и верским заједницама. Истовремено, разматрани су и сви аспекти оснивања Завода Српске Православне Цркве за заштиту верске и културне баштине.

Извор: Званична презентација СПЦ-а