ДЕТИНЦИ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ

ДЕТИНЦИ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУУ недељу, 22. децембра, када наша Света Црква прославља Зачеће Свете Ане, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у крагујевачком насељу Аеродром. Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор др Зоран Крстић,ректор богословије протојереј-ставрофор Милан Борота, архијерејски намесник лепенички и вршитељ дужности ахијерејског намесника левачког протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, архијерејски намесник крагујевачки протојереј-ставрфор мр Рајко Стефановић, јереј Немања Младеновић, јереј Бранислав Матић, као и ђакони Небојша Јаковљевић, Александар Ђорђевић и Милош Ђурић.

По благослову шумадијског Архипастира беседу је одржао јереј Немања Младеновић.

Литургијско славље увеличало певање ђака школе “Мирко Јовановић”, које је водио јереј Иван Антонијевић.

У току Литургије, ђакон Александар Ђорђевић из Беочића рукоположен је у чин презвитера, и Епископ Јован му је поверио на старање парохију у Рогојевцу, архијерејско намесништво крагујевачко. У својој беседи, Епископ Јован је позвао новорукоположеног презвитера Александра на будност, молитву и духовно уздизање. Подсетио је јереја Александра да се Свети Дух дарује на рукоположењу, да нам је Дух укрепљење и подршка, али да ако Духом не живимо, Духа можемо и изгубити.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

Велики број деце узео је учешћа у Светој Литургији причешћивањем Телом и Крвљу Господњим.

На крају Литургије, Епископ Јован поделио је пригодне поклоне деци. Након Литургије приређено је послужење за све вернике.

ђакон Милош Ђурић