ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА У ОШ “21. ОКТОБАР”

ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА У ОШ “21. ОКТОБАР”У суботу 12. априла 2014. године на празник Лазарева субота у ОШ “21. Октобар” одржан је “Дан отворених врата” за будуће прваке ове школе. Циљ овог окупљања било је представљање школе, учитеља, наставника и појединих предмета ученицима и њиховим родитељима. После уводне речи директора, вероучитељица Весна Николић представила је свој предмет, уопштено говорећи о циљу и задацима верске наставе поткрепивши ту причу објашњењем празника Врбица, Цвети и најважнијих празника Страсне седмице Васкршњег поста. У томе су јој свесрдно помогли ученици IV/3 Николина Миловановић и Петар Лукић показујући своје велико знање из једног од омиљених предмета.

Акценат учитељица стављен је на предстојећи највећи хришћански празник Васкрс па су деца после излагања вероучитељице учествовала у радионици у којој су украшавали ускршња јаја од папира воденим бојама, колаж папиром, пластелином. Била је то прилика да ученици веронауке, сходно теми радионице покажу конкретне плодове свог практичног рада путем изложбе икона, крстића, макета манастира... Иконе су обиловале шаренилом боја које саме по себи увесељавају душу човекову што и јесте одлика предстојећег празника. Нашу изложбу употпунили су радови са радионице који су остали да улепшавају хол школе.

Радосна граја деце, шаренило боја и насмејана лица родитеља и наставног особља оставила су заједнички утисак велике радости коју овај највећи хришћански празник изазива у човечијем срцу оправдавајући поздрав:

ХРИСТОС ВАСКРСЕ ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

Вероучитељ, Весна Николић