ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА У ЛАЗАРЕВЦУ

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА У ЛАЗАРЕВЦУУ недељу, на празник Цвети, 13. априла 2014. године, у парохијском дому храма Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског и администратора жичког господина Јована, организована је пројекција документарног филма, „Победилац смрти“, режисера Ивице Видановића. Многобројну публику, заинтересовану за ово остварење, поздравио је у име ЦО лазаревачке Александар Новаковић, протојереј-ставрофор. Филм описује дане Страсне седмице и Недељу, дан Христовог Васкрсења, уводећи гледаоце у дубљи смисао ових догађаја, па самим тим и смисао богочовечанског подвига спасења.

Иза овог пројекта стоји продукцијска кућа Cinnamon production из Београда и манастир Високи Дечани, у коме је у току 2009. године снимљен материјал коришћен за израду овог филма. Митрополит Црногорско-приморски Амфилохије (Радовић) и умировљени епископ Атанасије (Јевтић), учествују у појашњењу смисла догађаја последње седмице Христовог живота на земљи.

Овај изванредан и душекористан филм наишао је на одличан пријем код лазаревачке публике и потврдио неопхоност унутарње мисије у нашој Цркви, у којој савремени медији проналазе своје место.