ПРОСЛАВА ТОМИНЕ НЕДЕЉЕ У ИЛИЋЕВУ КОД КРАГУЈЕВЦА

ПРОСЛАВА ТОМИНЕ НЕДЕЉЕ У ИЛИЋЕВУ КОД КРАГУЈЕВЦАНа дан Светог Мартина Исповедника, на Томину недељу, 27. априла 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је служио Свету Архијерејску Литургију у Илићеву.

Свету Литургију су саслуживали протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, Архијерејски намесник лепенички, свештеник Здравко Николић, парох у Рашкој и Архијерејски намесник студенички, са свештенством и ђаконима Епархије шумадијске.

Свету Литургију су певали ученици крагујевачке богословије Светог Јована Златоуста.

Овом приликом Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован је рукоположио у чин свештеника, досадашњег ђакона Сашу Станојевића, који је службовао као ђакон у Врњачкој Бањи, а епископ га је послао у Атину ради окончања докторских студија.

Обративши се верном народу ове новоосноване засебне парохије и црквене општине илићевске, Епископ је нагласио да Господ није оставио ни апостола Тому који је показао неверје према Васкрслом Господу, а тако исто неће оставити ни нас, који се у Њега надамо и верујемо. Једино што Црква прославља као неверство, јесте неверство Томино, јер је кроз његово неверство још једном чврсто потврђено да је Господ Васкрсао. Господ је Васкрсао и рекао нам да ћемо и ми васкрснути за живот вечни. Дао нам радост и наду у овом животу, да верујемо да није овде крај. Победом над грехом, злом и смрћу Господ Својим Васкрсењем даје нам моћ и силу којом и ми побећујемо и којом стичемо Царство Небеско.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

Духовна поука епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

После одслужене Свете Литургије, уприличен је ручак који је приредио свештеник Владимир Ћировић, парох илићевски.