САВИНДАН У ДОМУ ЗА ДЕЦУ “МЛАДОСТ”

САВИНДАН У ДОМУ ЗА ДЕЦУ “МЛАДОСТ”`Ученици ОШ “21 октобар” посетили су са својом вероучитељицом Дом за децу “Младост” у насељу Вашариште у Крагујевцу. Циљ посете био је хуманитарног карактера. Ученици су предали деци и запосленима донацију у виду слаткиша коју су својим трудом и радом прикупили продајући макете икона на новогодишњем вашару одржаном у школи крајем првог полугодишта.

Посета је остварена наменски на дан Светог Саве, да би овај празник нашег великог светитеља прославили сећајући се својих ближњих на тај начин што ћемо им посветити пажњу и измамити који осмех. И са великом радошћу могу да кажем да смо заиста у томе и успели.

Мало је рећи да смо одушевљени пријемом од стране запослених. За сваку похвалу је њихов ентузијазам и љубав према деци о којој се старају. Затекли смо веселу и радну атмосферу и лепе услове за боравак малишана и осталих штићеника дома. Али без обзира на то свака помоћ им је добродошла. У тренутку наше посете дечаци и девојчице су украшавали пано посвећен Светом Сави. Ученици веронауке су им се радо придружили па је настао заиста леп пано који је остао да краси дневни боравак дома. Запослени су нас провели кроз све делове зграде обзиром да се осим бриге о деци овде баве и бригом о женама жртвама насиља, о деци која имају проблеме у понашању и разним другим видовима социјалне заштите.

Отишли смо са осећањем среће што смо баш на овај дан показали љубав према ближњима, и са надом да ћемо још неки пут бити у прилици да им помогнемо на било који начин. Искрено желимо да овај наш први сусрет прерасте у сарадњу која ће дуго трајати.

Весна Николић