ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ У КРАГУЈЕВЦУСвети Сава je највећи српски светитељ, утемељивач хришћанства, просвете, културе и свега што вековима краси српско национално биће. Свети Сава је први извадио личну карту српског народа – и од њега знамо ко смо, како се зовемо и коме припадамо.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, на дан Светог Саве српског, служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму у Крагујевцу, у којој је принео молитве Богу и Светом Сави за спас српског рода. Радост литургијског сабрања заједно са Владиком и свештенством, поделило је доста верника и деце.

На Литургији је светосавску посланицу Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, прочитао јереј Душан Мучибабић.

После заамвоне молитве Епископ Јован је извршио обред резања славског колача и освећења. По завршеној Литургији чланови Дечјег хора Саборне цркве отпојали су неколико пригодних песама, потом је изведен је краћи рецитал посвећен Светом Сави након чега су најмлађима подељени пригодни дарови.

У поподневним часовима Епископ шумадијски је обишао више крагујевачки основних и средњих школа и пререзао славски колач.