ЧАС ДУХОВНОСТИ АРАНЂЕЛОВЦУ

ЧАС ДУХОВНОСТИ АРАНЂЕЛОВЦУДана 18. 09. 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован посетио је Гимназију „Милош Савковић“ у Аранђеловцу и присуствовао јавном часу духовности, који је одржан у оквиру обележавања Госпојинских свечаности, на тему „Мајчинска љубав Богородице – најнежнија је снага“. Часу су присуствовали и свештеници орашачког намесништва, директори школа, представници локалне самоуправе, професори и ученици.

Након поздравног говора директора школе Живорада Игрутиновића, Епископ Јован се беседом, у којој је говорио о смислу, садржају али и значају правилног разумевања  образовања, истичући да је образован онај ко има образа, обратио свим запосленима школе и присутним гостима.

Ученици су кроз разноврсне таленте : певање, рецитовање, говор, узнели славу Пресветој Богомајци и указали на значај материнства  - да жена има мајчински дар да рађа Христа у душама људи. Мајка својим телом и својом крвљу изграђује биће свог детета, баш као што дојењем, речју, молитвом и љубављу саздава и његову душу.

Часови духовности управо показују да се вера и научно сазнање не разилазе и не искључују једно друго, већ да се, напротив, прожимају и допуњују, пружајући потпуно и свеобухватно образовање младом човеку - изграђујући га у личност која воли Бога и свет у коме живи.

Марин Лазовић, вероучитељ