ЦРКВЕНА СЛАВА У СЕЛУ ВЕЛИКА ИВАНЧА КОД МЛАДЕНОВЦА

ЦРКВЕНА СЛАВА У СЕЛУ ВЕЛИКА ИВАНЧА КОД МЛАДЕНОВЦАУ недељу 8. новембра 2015. године, када се молитвено присећамо Светог великомученика Димитрија Солунског, прослављена је црквена слава у селу Велика Иванча код Младеновца. У Цркви пуној Божијег народа евхаристијски је началствовао протојереј-ставрофор Драгољуб Ракић, уз саслуживање протојереја-ставрофора Живорада Марића, протојереја Милорада Лазића, јереја Владана Марића и јереја великоиванчанског Ивана Ненадовића.

Присутном народу отац Иван је одржао празничну беседу, посебно се осврнувши на Божије угоднике на које би требало да се угледамо, попут Светог великомученика Димитрија, који је заштитник њиховог села. Отац Иван је истакао важност и значај очувања православља, правилног прослављања крсних слава и редовног заједничарења са живим Богом на Светим Литургијама. Касније је обављено причешће неколико десетина верујућих људи и деце.

Након литургијског сабрања, заједничарење је настављено на трпези љубави која је била припремљена у сали парохијског дома за сав присутан народ. Пригодну трпезу су приредили овогодишњи домаћини славе господин Драган Јанковић и господин Раде Јанковић са породицама.

Заједничка молитва, сунчан дан, велики број окупљеног народа и жамор деце у порти Цркве су били и више него довољни да се домовима вратимо ведри и испуњени љубављу, присећајући се речи оца Ивана о Светом великомученику Димитрију, нашем молитвенику пред Господом.

вероучитељ Младен Волф