ТАКМИЧЕЊЕ У ЦРКВЕНОМ ПОЈАЊУ И РЕЦИТОВАЊУ

ТАКМИЧЕЊЕ У ЦРКВЕНОМ ПОЈАЊУ И РЕЦИТОВАЊУУ оквиру 14. Светосавске недеље у Јагодини, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, а уз подршку свештенства, директора школа, локалне самоуправе, организовано је такмичење у духовном појању и рецитовању у ОШ “Љубиша Урошевић” у Рибару.

Учешће су узеле основне школе из Јагодине и околних села, укупно 10, где је рецитовало и певало 37 ученика. На такмичењу у рецитовању учествовали су ученици нижих разреда (I/IV), а на такмичењу у црквеном појању ученици виших разреда (V-VIII).

Жири је био у саставу: свештеник Далибор Сентић, Емина Младеновић, професорка српског језика и Александра Стевановић, просветни саветник.

Пре свега, сви ученици, наставници и вероучитељи су похваљени за уложени труд, јер је циљ оваквих окупљања управо међусобно дружење, упознавање ученика; овакав вид дружења нема такмичарски карактер на првом месту, него управо сведочење о важности и значају Св. Саве.

Након што су ученици богоугодно и са љубављу представили своју школу, жири је, након краће паузе, донео једногласну одлуку о победницима.

Такмичење у рецитовању

  • Прво место - ученик ОШ “17. Октобар”, Јагодина
  • Друго место- ученик ОШ “Бошко Ђуричић”, Јагодина
  • Треће место- ученик ОШ “Рада Миљковић”, Јагодина

Такмичење у црквеном појању

  • Прво место – ученици ОШ “Милан Мијалковић”, Јагодина
  • Друго место - ученици ОШ “Љубиша Урошевић”, Рибаре
  • Треће место - ученици ОШ “Бранко Радичевић”, Бунар

Координатор верске наставе, Борис Милосављевић, захвалио се домаћину, организаторима, подсетио на предстојеће активности у оквиру Светосавске недеље, да у миру дочекамо и прославимо празник нашег светитеља и школску славу, Св. Саву, и да ово такмичење у рецитовању и појању постане традиционално.