АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЈАГОДИНИ

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЈАГОДИНИУ Јагодини, у Цркви Св. архангела Михаила и Гаврила,на дан Светих бесребреника Кира и Јована, 13./31. фебруара, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г.Јован служио је Свету Архијерејску Литургију уз саслуживање свештенства и ђакона града Јагодине.

Целокупно свештенство Беличког Намесништва је са верним народом, вероучитељима, ђацима, уз појање женског хора при храму Светих Архангела, у радости дочекало свога Архијереја.

После прочитаног Јеванђеља, Епископ Јован је одржао надахнуту беседу о Истини и опасностима индивидуализма у Цркви. Апеловао је на припадност канонском поретку Цркве, као и да наши прохтеви не буду нереални, него да будемо задовољни оним што нам Господ даје.

На Светој Литургији се причестио велики број верника,међу којима је било мноштво деце.

После Св.Литургије са Епископом Јованом је договорен начин прослављања јубилеја 200 година Старе Јагодинске и Милошеве Цркве, који се слави 2018. године. Обележавање тог дана, значајног и за целу Епархију, почело би још ове године научним симпозијумом, бројним грађевинско-конзерваторским радовима, као и израдом бисте Кнеза Милоша Обреновића, великог ктитора ове Цркве од стране академског вајара Јасмине Ђорђевић.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Даље заједничарење, на радост свих присутних, је настављено “трпезом љубави.”

протонамесник Дејан Ђорђевић