СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МЛАДЕНОВЦУ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МЛАДЕНОВЦУУ недељу, 21. фебруара 2016. године, када наша Црква прославља Светог Теодора Стратилата, Светог пророка Захарију и Светог Саву II, архиепископа српског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Успења Пресвете Богородице у Младеновцу. Епископу су саслуживали: Архијерејски намесник младеновачки протојереј Жељко Ивковић, протојереј-ставрофор Живорад Марић, протојереј-ставрофор Драгољуб Ракић, протојереј-ставрофор Живота Марковић, протонамесник Зоран Алексић, протођакон Иван Гашић и ђакон Небојша Поповић. Свечани тон богослужењу дали су појачки састав „Дамаскин“ из Београда, хор „Деспот Стефан Лазаревић“ из Младеновца и хор „Благовести“ из Младеновца.

У својој беседи Епископ Јован се осврнуо на прву припремну недељу пред Васкршњи пост и објаснио верном народу Младеновца важност искрене молитве и покајања, насупрот гордости и сујете. Наш Владика је истакао да је један од највећих грехова самољубље, да онај који се хвали, велича себе, уздиже, при том друге понижава биће понижен, а они који признају своје грехе биће узвишени. „Немојмо никада сметнути са ума, драга браћо и сестре, да се Бог не да заварати“, истакао је наш Епископ.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Његово Пресовештенство Епископ шумадијски Г. Јован је одликовао Архијерејским граматама признања господу Момчила Јешића и Ивана Стефановића, за њихову несебичну љубав према својој Цркви, а пароха трећег младеновачког Ратка Аврамовића достојанством протонамесника. Након Евхаристијског, заједничарење је настављено на трпези љубави у Свечаној сали Парохијског дома младеновачког Храма.

јереј Марко Јефтић