СМОТРА ЦРКВЕНОГ БЕСЕДНИШТВА У ПОПОВИЋУ

СМОТРА ЦРКВЕНОГ БЕСЕДНИШТВА У ПОПОВИЋУСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, под покровитељством Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Министарства правде Владе Републике Србије, Градске општине Сопот и Центра за културу Сопот, у суботу, 1. октобра  2016. године, у порти храма Светог Ђорђа, оджала се шеста по реду “Смотра црквеног беседништва у Поповићу”.

Ово врлинско сабрање у име Речи Божије, благословио је и увеличао својим присуством Епископ Шумадијски Господин Јован, са свештенством космајског намесништва.
Тема овогодишњег беседништва, била је “Вера”.

Богонадахнуте ауторске беседе, изговорене пажљиво одабраним речима, произнели су свештеник Глигорије Марковић – Архиепископија београдско- карловачка, свештеник Војислав Дољанчевић – Архиепископија београдско- карловачка, ђакон Никола Милошевић – Епархија шабачка, вероучитељ Горан Аврамовић – Епархија шумадијска и професор београдске богословије Господин Горан Раденковић.

Глумац Александар Дунић, изговорио је ауторски колаж, састављен од делова беседа Светог Владике Николаја Велимировића.

За музички део програма, као и сваке године, били су задужени ученици верске наставе СМШ “Др Милоје Милојевић” из Крагујевца.

Академија- Висока школа СПЦ за уметност и конзервацију, пријатељ овог сабрања од његових почетака, и ове године је молитвено обрадовала посетиоце прелепим иконама које су биле изложене у порти храма Светог Георгија.

Удружење за очување старих заната и вештина “Бели орлови” и ове године се представило окупљенима, кроз изложбу оруђа и оружја која су користили Срби у 14. веку.

Одлична организација пароха поповићког свештеника Марка Стевановића, и труд његове породице и парохијана храма Светог Ђорђа, учили су да сви окупљени учествују у радости сусрета, сусрета са Другим, сусрета са Господом.

Радост на лицима присутних, сведочила је тога дана, да је Реч Божија пронашла пут до срца присутних, до срца оних, којима је та Реч била и намењена.

Вероучитељ Предраг Обровић