ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊЕ У ХРАМУ СВ. ГЕОРГИЈА У ШУМАРИЦАМА

ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊЕ У ХРАМУ СВ.ГЕОРГИЈА У ШУМАРИЦАМАСлава нашем човекољубивом Господу, што нас је удостојио да се и ове 2016. године у недељу 23. октобра, сада већ традиционално захваљујући доласку пароха оца Срђана Тешић, нађемо у храму светог Георгија у Шумарицама да примимо помоћ и утеху кроз свету тајну Јелеосвећења. Снисходећи нашим слабостима,као и у време апостола, Господ се служи материјом да дарује благодат Светог Духа која лечи и подиже раслабљене.

Верно следујући примеру светих апостола, наши оци, заједно са парохом шумаричким оцем Срђаном зрачили су миром, радошћу и изнад свега несебичном љубављу.

А како народ препознаје те дарове Духа Светога који су једино у Цркви Христовој присутни, сведочи задивљујуће велики број људи који се одазвао на позив свог верног пастира. Поштујући старање служитеља Христових према повереном народу, на први глас у храму се све умирило. Завладала је молитвена атмосвера. Низала су се читања изабраних места из књига апостолских и читања јеванђељских прича, док су за то време, наша срца, ум и воља оживљавали.

После полагања Јеванђеља и помазивања јелејем, где је све протекло у пуном реду, не можемо, а да не похвалимо сјајну организацију, анђеоско појање наших најмлађих чланова литургијске заједнице и труд оних који су се побринули да након чина пред храмом поделимо радост преображаја и новог почетка заједничарења са Богом и људима.

Неизмерна је љубав Божија према људском роду!!!

Вероучитељица Драгана Симић