ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ ВИНОГРАДИ

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ ВИНОГРАДИУ петак, 4. новембра 2016. године, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради. Епископу су саслуживали протонамесник Mирољуб Миладиновићи ђакон Милутин Гашевић.

Пред почетак Свете Литургије наш Првојерарх Господин Јован благоизволео је рукопроизвести у чин чтеца са правом ношења орара крстолико господина Владана Степовића из Крагујевца.

Епископу својој беседи бираним очинским саветима обраћа се кандидату и свима вернима говорећи да док год имамо правог Пастира Господа нашег Исуса Христа не требамо се плашити искушења, бола и туге јер живећи врлинским животом у Богу увек куцамо на права врата. Епископ наглашава да увек стражимо у срцу како би се у нас уселили мир и благодат Божија. Позива нас да чинимо добра дела и дамисли наше везујемо за Бога како би победили сујету, гордост и зло.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Епископ нас на крају позива да се потрудимо овде на земљи да живимо врлинским животом како би нас у Царству Небескомпрепознао Господ да смо његове верне слуге које куцају на врата вечности.