ПРАЗНИК МАТЕРИЦА ПРОСЛАВЉЕН У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ АЕРОДРОМ

ПРАЗНИК МАТЕРИЦА ПРОСЛАВЉЕН У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ АЕРОДРОММатерице у храму светог Саве Недеља Праотаца, у народу познатија као Материце обележена је литургијским прослављањем у храму Светог Саве на Аеродрому.

Светом Литургијом началствовао је јереј Иван Антонијевић уз саслужење протојереја-ставрофора Рајка Стефановића и ђакона Милоша Ђурића. На литургијске прозбе одговарали су верници наше Цркве заједно са свештенством и ученицима ОШ „Мирко Јовановић“, који су и ове недеље узели активно учешће у Светој Литургији.

У својој беседи, јереј Иван Антонијевић је нагласио значај Материца, али празника Детинци и Оци који нас пре свега упућују на породицу као малу Цркву. Из породице све произилази, како навике, понашање тако и вере. Везивање, које је присутно у овим данима, не означава само неопходност давања поклона већ означава нашу приврженост породици и нераскидиву везу каква би требала да влада у породици. Након Причешћа већине верника сабраних у храму, организовано је послужење за све окупљене.