САВИНДАН НА АЕРОДРОМУ

САВИНДАН НА АЕРОДРОМУПразник Првог српског Архиепископа, просветитеља, оснивача наше Свете Цркве Српске прослављен је под сводовима аеродромског храма који је посвећен управо овом светитељу.

Свечано празновање највећег Србина који је икада рођен започето је свечаним бденијем којим је началствовао протонамесник Немања Младеновић.

Прослављање светог Саве настављено је служењем Свете Литургије којом је началствовао протонамесник Немања Младеновић, који овог свететитеља прославља и као Патрона свога дома, као своју Крсну Славу. Оцу Немањи саслуживали су протојереј-ставрофор Милан Борота, протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, јереј Александар Мирковић и ђакон Милош Ђурић.

На литургијске прозбе заједно су одговарали хор „Свети Сава“ под руководством диригента и оснивача хора јереја Ивана Антонијевића и ученика богословије „Свети Јован Златоусти“, који су готово у савршеној хармонији, у једномислију и молитвеном јединству узносили молитве Патрону нашег светог храма. На Литургији прочитана је Светосавска посланице Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована.

Након Заамвоне молитве преломљени су славски Колачи које је су спремили, овогодишњи колачар Бојан Пауновић са својом породицом као и чланови хора „Свети Сава“: Анђела Јовановић, Христина и Софија Буквић и Мина Костић који су ове године припремили Колач и Кољиво поводом обележавања светог Саве.

Након Свете Литургије организовано је послужење за све Светосавце у холу сале боголословије. Након послужења окупљена деца су узела учешће у рециталу који је организован у Духовном центру Свети Јован Златоусти. И ове године више од 110 малишана је својим прелепим гласовима, из чистог срца, очима упртим ка светом Сави рецитовало песмице о Наставнику и Утемељивачу нашег рода, које су у претходним недељама увежбали на часовима веронауке са својим вероучитељима ђаконом Милошем Ђурић и Предрагом Обровићем. Као награду и подстицај за свој труд, малишани су добили пакетиће које је обезбедила Ц. О. Аеродромска. Рецитације су трајале више од 2 сата, након чега је братство овог светог храма пресекло славски Колач у О. Ш. „Мирко Јовановић“.

САВИНДАН НА АЕРОДРОМУ 27.01.2017 - ВИДЕО