ФИНАЛЕ КВИЗА И ТАКМИЧЕЊЕ У РЕЦИТОВАЊУ И ДУХОВНОМ ПОЈАЊУ

ФИНАЛЕ КВИЗА И ТАКМИЧЕЊЕ У РЕЦИТОВАЊУ И ДУХОВНОМ ПОЈАЊУПо устаљеној традицији, у среду, 25. јануара 2017. године, смо се окупили да приступимо такмичењу у Светосавском квизу, рецитовању и духовном појању. Такмичење се одржава у Основној школи “Горан Остојић” у Јагодини.

Почетак овог такмичења био је у 11 сати. По доласку, у холу школе су се екипе пријављивале за такмичење. За квиз су се пласирале 4 екипе. За рецитовање се пријавило 9 основних школа, а за духовно појање свих 10 (сеоских и градских).

Формирана је и комисија од 4 уважена члана: директор Музичке школе, члан школске управе и просветна саветница Александра Стевановић и два професора српског језика из Економско трговачке школе.

Када су сви пристигли у позоришну салу школе, започели смо скуп молитвом Господњом – Оче наш. Након молитве смо приступили финалу у квизу. У финалу су биле две школе из града, ОШ “17. октобар” и ОШ “Горан Остојић”, и две сеоске школе, ОШ “Љубиша Урошевић из Рибара и ОШ “Вук Караџић из Глоговца.

Питања била из три области, укључујући и два бонус питања након којих се добио победник.

Победници квиза су били ђаци ОШ “Горан Остојић”.

По завршетку се прешло на рецитовање, где смо имали 9 такмичара. Затим су се представили кандидати из 10 школа у духовном појању. Када се све завршило комисија, на челу са просветном саветницом Александром Стевановић је прогласила победнике.

Победници квиза:

Тијана Аврамовић, Михајло Антић и Мина Јосијевић из ОШ “Горан Остојић”

Победници из рецитовања:

  1. место Катарина Сентић – ОШ “17. октобар”
  2. место Ирина Марковић – ОШ “Рада Миљковић”
  3. место Ива Ристић – ОШ “Бошко Ђуричић”

Победници духовног појања:

  1. место: Уна Михајловић, Емилија Китановић, Јована Мијајловић и Милица Вулић - ОШ “Горан Остојић”
  2. место: Николина Живковић, Татјана Марковић – ОШ “Љубиша Урошевић” (Рибаре)
  3. место Јована Тошић – ОШ  “Јоца Милосављевић” (Багрдан)

Након проглашења победника, координатор за верску наставу намесништва беличког протођакон Нинослав Дирак, поделио је награде победницима, а сви присутни добили су крстиће. Тиме смо завршили успешно ово сабрање у оквиру Светосавске недеље.

Вероучитељ Бранко Ђорђевић