ПРОСЛАВА ВАСКРСА У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ У ЈАГОДИНИ

ПРОСЛАВА ВАСКРСА У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ У ЈАГОДИНИУ току Страсне недеље, на Велики понедељак ученици Веронауке из ЕТШ „Славка Ђурђевић“, предвођени својим катихетом јерејем Миланом Ђорђевићем, посетили су Геронтолошки центар и заједно са корисницима дома реализовали радионицу под називом „У сусрет Васкрсу“. Циљ радионице био је украшавање Васкршњих јаја и разговор ученика и станара дома у највећем хришћанском Празнику-Васкрсењу Господњем.

На сам дан празника, по већ устаљеној традицији, надлежни свештеник Милан Ђорђевић је у просторијама дома освештао колач и благословио трпезу.

Како би радосну поруку Васкрсења Господњег пренели свим корисницима дома, господин Милан Стојановић, директор установе и свештеник Милан посетили су и непокретне становнике дома и том приликом поделили Васкршња јаја. Радосни, древни хришћански поздрав ХРИСТОС ВАСКРСЕ-ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ, одзвањао је собама дома где су смештени људи на које је Господ ниспослао велика искушења, та радосна атмосфера пуна оптимизма је она нада коју је Господ оставио својим Васкрсењем.

презвитер Милан Ђорђевић