СВЕ ЈЕ МОГУЋЕ ЧОВЕКУ КОЈИ ВЕРУЈЕ

СВЕ ЈЕ МОГУЋЕ ЧОВЕКУ КОЈИ ВЕРУЈЕУ петак 18. августа 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради.

Епископу су саслуживали протојереј Драган Брашанац и ђакон Милутин Гашевић.

Епископ нам говори у беседи о потреби и моћи вере у Бога, као и њеном успеху који сусрећемо и у старом завету. Када су Амалићани напали Израиљце, Мојсије моли Божију помоћ; Бог је његову молитву услишио и непријатељ је био побеђен. Имајући јаку веру у помоћ Божију Исус Навин наредио је Сунцу да се заустави и дан продужи, да би победио свог непријатеља.

Епископ нас подсећа да путујући својом слабом барком у нашим животима по немирним морима данашњице, доживљавамо и зло и добро. Наилазимо на векика искушења и недаће. Епископ наглашава да верујући људи лакше подносе сва та зла од оних неверујућих. Јер верујући у таквом случају прионе на молитву Богу за спасење и избављење од зла.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Епископ нас на крају позива да се молимо нашем милостивом Оцу, да верујуће ојача и учврсти у вери, млакима загреје њихову веру, а неверне синове своје поврати у веру својих предака, веру свету, веру православну, веру моћну-чудотворну.

Ђакон Милутин Гашевић