ЛИТУРГИЈА У БЕЛОШЕВЦУ

ЛИТУРГИЈА У БЕЛОШЕВЦУУ среду, 6. децембра 2017. године, када Света Православна Црква слави Светог Амфилохија Иконијског, Светог Григорија и Светог Александра Невског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог цара Лазара у Белошевцу, уз саслужење протојереја-ставрофора Милована Антонијевћа, протојереја-ставрофора Животе Марковића, протојереја-ставрофора Љубомира Радића, протојереја Драгана Брашанца, протонамесника Александра Јовановића, протођакона Ивана Гашића и ђакона Немање Стојковића.

На Литургији су појали свештеници из крагујевачког Саборног храма и сестринство манастира Каленића, Драче, Дивостина, Вољавче и Липара.

Епископ се након прочитаног Светог Јеванђеља обратио верницима између осталог рекавши да Господ нам поручује да стражимо над собом и да будемо спремни, да будемо спремни да имамо добра дела спремљена унапред, да када Господ буде тражио од нас да имамо та врлинска дела да изнесемо пред Њега, а та врлински дела то је живот у Цркви и живот по Цркви. Господ тражи од нас да стражимо над животом својим, зато што не знамо ни дана ни часа у који ће Господ доћи, јер то није у нашој власти. Треба да размишљамо о томе тренутку, јер Он ће нам судити по ономе у чему нас затекне.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Ђакон Немања Стојковић