ВЛАДИКА ИГНАТИЈЕ И ГОСПОДИН МИЛЕТА РАДОЈЕВИЋ ПОСЕТИЛИ ЗАЈЕДНИЦУ “ЗЕМЉА ЖИВИХ” У БРАЈКОВЦУ

ВЛАДИКА ИГНАТИЈЕ И ГОСПОДИН МИЛЕТА РАДОЈЕВИЋ ПОСЕТИЛИ ЗАЈЕДНИЦУ “ЗЕМЉА ЖИВИХ” У БРАЈКОВЦУУ уторак, 02. јула 2019. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, у оквиру своје посете колубарско-посавском намесништву, угостио је Епископа браничевског Господина Игнатија. Срдачан сусрет двојице владика одиграо се у храму Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу, одакле су се заједно са директором Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама, господином Милетом Радојевићем, упутилим у заједницу за лечење и ресоцијализацију оболелих од болести зависности “Земља живих” у Брајковцу.

Овом приликом старешина терапијске заједнице у Брајковцу, протојереј-ставрофор Александар Новаковић, упознао је уваженог госта из Браничева са начином и методама рада, као и резултатима који су постигнути у деценијском постојању ове обитељи. “Свакако од неизмерног значаја су и посете нашег Владике Јована заједници, његова молитвена и материјална помоћ, превасходно онима који се ту лече, јер им дарује нову благодат и снагу, и враћа изгубљени смисао у њихове животе”, напоменуо је отац Александар.

На крају и ове посете заједници “Земља живих” у Брајковцу исповести штићеника заједнице нису госте оставиле равнодушним. Ова сведочанства нису ништа друго до сведочанства да је Жив Бог наш и диван у делима Својим. Људима којима савремена медицина, својим достигнућима није успела да помогне, помаже Црква благодаћу Светога Духа, у душевном и духовном преображају њихове личности, и на тај начин подстиче њихову здравствену и социјалну рехабилитацију.