СЛАВА КАРАЂОРЂЕВЕ ЦРКВЕ У ТОПОЛИ

ImageУ недељу 21. септембра у Карађорђевој цркви у Тополи Његово Преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску литургију поводом храмовне славе Рођења Пресвете Богородице уз саслуживање свештеника Архијерејског намесништва опленачког, црквеног хора Опленац и верног народа.

У својој беседи на Светој Литургији Владика Јован је нагласио непроцењив значај Пресвете Бодородице за цео људски род, јер је Она та која је родила Спаситеља света Господа нашег Исуса Христа.

По завршеној Литургији Владика Јован је доделио Архијерејске грамате признања г-дину Владимиру Изљамовићу, г-ђи Марији Ракоњац и г-дину Драгану Живоиновићу.

Беседа у Тополи

Како је ово и слава града Тополе организована је Свечана Литија која је прошла улицама града. Испред Скупштине Општине пререзан је славски колач који су припремили радници Општине заједно са председником Општине Топола г-дином Драганом Јовановићем.

Ове године колачар је био господин Будимир Стаматовић са породицом док је за следећу годину спремање храмовне славе преузео господин Томислав Илић из Тополе.

Градимир Милојевић
ђакон тополски