ЦРКВЕНА СЛАВА У МЕЂУЛУЖЈУ

ЦРКВЕНА СЛАВА У МЕЂУЛУЖЈУНа празник Св. Јоакима и Ане, 22. 09. 2008. године, Његово Преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету архијерејску литургију у храму Светих Јоакима и Ане у Међулужју уз саслужење више свештеника и пререзао славски колач.

Храм Св. Јоакима и Ане у Међулужју је у изградњи од 2004. године и прилозима верника овога краја и људи добре воље приводи се крају.

Радост храмовне славе увећана је и произвођењем двојице протонамесника Слободана Кеџића, пароха II младеновачког, и Милорада Вуловића, пароха ковачевачког, у чин протојереја.

Беседа у Међулужју

Поучавајући верни народ, сабран на евхаристијско славље, владика Јован је у својој беседи говорио о значају родитељске љубави и њихове молитвене бриге за своју децу, истичући као пример родитеље Пресвете Богородице. Нарочито је истакао да је у данашње време нарочито потребно неговати родитељску пожртвованост која је увек красила наш православни српски народ.

Након службе у Међулужју епископ Јован је посетио храм Св. великомученика Георгија на Опленцу и одржао парастос принцези Кири Карађорђевић.