НЕДЕЉА МЕСОПУСНА – СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У САБОРНОМ ХРАМУ У КРАГУЈЕВЦУ

ImageСвечаном Архијерејском Литургијом коју је служио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован у препуном Саборном храму у Крагујевцу, прослављена је Недеља Месопусна - Недеља Страшног Суда. Владики је саслуживало братство Светоуспенског храма, на челу са старешином протојерејем-ставрофором Заријем Божовићем, а на Литургији је беседио јереј Горан Мићић.

У обраћању верном народу свештеник Мићић је истакао да пророчанство о Страшном Суду за нас није обична прича исписана језиком смртника, већ је прича коју је прорекао Спаситељ наш својим

Васкрсењем из мртвих. Свако ће од нас на Страшном Суду бити упитан да ли је на делу испунио две основне Христове заповести: О љубави према Богу, и љубави према ближњима.То је мисија свих нас који се налазимо у Цркви, нагласио је на крају своје беседе O. Горан Велики број Крагујевчана нарочито младих заједно са својом децом узео је учешћа у богослужењу, причестивши се Телом и Крвљу. На Литургији је одговара Дечији хор Саборног храма, који је прославио своју славу Преподобног Симеона Мироточивог.