Чланци поређани по датуму: субота, 29 фебруар 2020

ЛИТИЈА У ТОПОЛИ КАО ПОДРШКА СРПСКОМ НАРОДУ И ЦРКВИ У ЦРНОЈ ГОРИ И НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ Благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, у суботу 29. фебруара 2020. године, у Карађорђевом конаку у Тополи окупило се око пет стотина људи, како мештана, тако и оних из других крајева, попут Београда и Врњачке Бање, с циљем да у молитвеном расположењу крену у литију улицама које воде до Опленца.

Калдрмом која подсећа на историјски значај Тополе, корачао је народ носећи транспаренте са порукама подршке и са стиховима Његошевог “Горског вијенца”. Ваздухом се виорило мноштво српских државних, историјских и црквених барјака.

ПАТРИЈАРАШКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ГЕОРГИЈА У КЛИРВОТЕРУЊегова Светост Патријарх српски г. Иринеј служио је 29. фебруара 2020. године свету архијерејску Литиргију у храму Светог великомученика Георгија у Клирвотеру на Флориди.

Саслуживали су Преосвећена господа Епископи источноамерички Иринеј, новограчаничко-средњезападноамерички Лонгин, ка­над­ски Mитрофан, шумадијски Јован, западноамерички Максимом и буеносајрески и централно-јужноамерички Кирило уз велики број свештеника из свих епархија Српске Православне Цркве у Северној, Средњој и Јужној Америци.

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: НЕ ЗАБОРАВИТЕ СВОЈЕ ДУХОВНЕ КОРЕНЕЊегова Светост Патријарх српски г. Иринеј посетио је 28. фебруара 2020. године и Српску православну парохију Светог великомученика Георгија у Клирвотеру.

Патријарха српског г. Иринеја и Епископа шумадијског г. Јована дочекао је домаћин, Епископ источноамерички Иринеј заједно са Епископима новограчаничко-средњезападноамеричким г. Лонгином, ка­над­ским г. Mитрофаном, западноамеричким г. Максимом и буеносајреским и централно-јужноамеричким г. Кирилом и многобројним верницима.

ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ИРИНЕЈ: БУДИТЕ ВЕРНИ СВОЈОЈ ЦРКВИ!Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј посетио је 28. фебруара 2020. године Српску православну парохију Светог Саве у Сан Петерсбургу на Флороди.

Патријарха српског г. Иринеја и Епископа шумадијског г. Јована дочекао је домаћин, Епископ источноамерички г. Иринеј, заједно са Епископима новограчаничко-средњезападноамеричким г. Лонгином и западноамеричким г. Максимом и многобројним верницима.