Чланци поређани по датуму: среда, 21 јул 2021

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ У ПОСЕТИ ОПШТИНИ РЕКОВАЦ

У среду, 21. јула 2021. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован присуствовао је посети Председника Републике Србије Александра Вучића, који је обишао Општину Рековац и реконструисани Дом културе, који је обновљен после скоро пет деценија.

“БОГ РАЗМИШЉА И О ЦРВУ ПОД КОРОМ, А КАМОЛИ О ЧОВЕКУ” – ВЛАДИКА ШУМАДИЈСКИ ЈОВАНУ среду, 21. јула 2021. године, када Церква Христова прославља Светог великомученика Прокопија (на хеленском Προϰόπιος – онај који напредује) рођеног Неанија из Јерусалима који је живео у IV веку за време безбожног римског цара Диоклецијана, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког и Црноречког у крагујевачком насељу Бресница.

СЛАВА У БАРОШЕВЦУУ среду, 21. јула 2021. године, када Црква прославља Светог великомученика Прокопија, служена је Литургија у храму Покрова Пресвете Богородице у Барошевцу, поводом славе рудара.

Литургију је служио игуман Доситеј (Радивојевић) Хиландарац, настојатељ манастира Светог великомученика Георгија у Ћелијама код Лајковца, уз саслуживање свештенства колубарско-посавског намесништва.