Чланци поређани по датуму: субота, 04 мај 2019

ОБРОЦИ ИЗ АКЦИЈЕ “ГЛАДАН БЕЈАХ И НАХРАНИСТЕ МЕ” ПОДЕЉЕНИ ПОТРЕБИТИМАОве године, као и претходних, на почетку Великог поста, братство храма Светога Саве на Аеродрому у Крагујевцу покренуло је акцију на јеванђелски позив Христа Спаситеља “Гладан бејах и нахранисте ме”.

ХОДОЧАШЋЕ УЧЕНИКА СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ШКОЛЕ ИЗ КРАГУЈЕВЦА СВЕТИЊАМА ВАЉЕВСКОГ КРАЈА“Свет је књига, а они који не путују,
читају само једну страницу”.
Свети Августин

На Светлу суботу, дана 4. маја 2019. године, реализовано је духовно путовање ученика Средње стручне школе из Крагујевца светињама, светионицима ваљевског краја. Посећени су манастири: Каона,Ћелије и Лелић, а ученике су предводили вероучитељи Марко Вуксановић и Марком Гаљак.

КРШТЕЊЕ ПРИНЦЕЗЕ НАТАЛИЈЕ КАРАЂОРЂЕВИЋ НА ОПЛЕНЦУ“Идите, дакле, и научите све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа. Учећи их да држе све што сам вам заповедио; и ево, ја сам са вама у све дане до свршетка века. Амин.” (Мт.28.19-20)

“Данас је радостан дан и за Цркву на земљи, али и за Цркву на небу, јер нема ништа достојанственије, величанственије него бити члан цркве”, рекао је Владика Јован многим окупљеним гостима из Србије и из иностранства приликом једног од најзначајнијих и најсвечанијих крштења на Опленцу.

ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО СВЕТУ АРХИЈЕРЕЈСКУ ЛИТУРГИЈУ У ШУМАРИЦАМАУ суботу Светле и Васкрсне седмице, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у крагујевачком насељу Шумарице у цркви Светог великомученика Георгија.

У васкршњој радости, верни народ ове Богом чуване парохије сакупио се око свог светог храма и радосно, предвођен својим парохијским свештеником Срђаном П. Тешићем дочекао свог Владику.