КРШТЕЊЕ ПРИНЦЕЗЕ НАТАЛИЈЕ КАРАЂОРЂЕВИЋ НА ОПЛЕНЦУ

КРШТЕЊЕ ПРИНЦЕЗЕ НАТАЛИЈЕ КАРАЂОРЂЕВИЋ НА ОПЛЕНЦУ“Идите, дакле, и научите све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа. Учећи их да држе све што сам вам заповедио; и ево, ја сам са вама у све дане до свршетка века. Амин.” (Мт.28.19-20)

“Данас је радостан дан и за Цркву на земљи, али и за Цркву на небу, јер нема ништа достојанственије, величанственије него бити члан цркве”, рекао је Владика Јован многим окупљеним гостима из Србије и из иностранства приликом једног од најзначајнијих и најсвечанијих крштења на Опленцу.

Наиме, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господи Јован је данас, 4. маја 2019. године, на дан када наша света Црква слави Светог свештеномученика Јануарија, у цркви Светог Ђорђа на Опленцу, задужбини краља Петра I, крстио принцезу Наталију. Принцеза Наталија је ћерка Њихових Краљевских Височанстава – принцезе Љубице и принца Михаила Карађорђевића.

Обративши се затим Њиховим Краљевским Височанствима – принцу Михаилу, принцези Љубици и принцези Линди Карађорђевић, супрузи покојног принца Томислава, Владика је рекао: “Данас се радују ваши преци што је овде у овом светом храму, најлепшем храму на свету, крштен њихов потомак. Молимо се Богу да крштење наше Наталије буде њој на спасење, да узраста у вери Христовој, у вери православној и да буде добар човек, а човек добар је Божији човек. То је онај човек који мисли само о добру, говори о добру и чини оно што је добро”.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Стеван Илић, ђакон