Чланци поређани по датуму: петак, 26 април 2024

ВАСКРШЊИ ЧАС НА ФАКУЛТЕТУ ПЕДАГОШКИХ НАУКА У ЈАГОДИНИ

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, у петак 26. априла 2024. године, на јагодинском Факултету педагошких наука Универзитета у Крагујевцу одржан је традиционални Васкршњи час. У сарадњи са Школском управом Поморавског управног округа и Архијерејским намесништвом беличким, ова високошколска установа настала из учитељако-богословске школе, одржала је традицију обележавања највећег хришћанског празника на овај начин.

УЧЕНИЦИ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ ОШ "ДУЛЕ КАРАКЛАЈИЋ" ИЗ ЛАЗАРЕВЦА ПОСЕТИЛИ КРАГУЈЕВАЦ СА ОКОЛИНОМ

С благословом Преосвећеног Епископа шумадијског Господина Јована, у петак, 26. априла, ученици трећег, четвртог, петог и шестог разреда ОШ "Дуле Караклајић" из Лазаревца су у оквиру верске наставе имали излет. Излет је организован у сарадњи директора ОШ "Дуле Караклајић" Мирослава Давидовића, наставнице Јелене Савковић, која је била водич, координатора за верску наставу Колубарско - посавског намесништва свештеника Владе Димитријевића и наставника верске наставе Катарине Вујичић и Стефана Ристића.

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА МЛАДЕНОВАЧКОГ

Дана 26. aприла 2024. године, у петак Цветне недеље Великог поста, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Литургију пређеосвећених Дарова у храму Успења Пресвете Богородице у Младеновцу.

Пре Литургије обављена је исповест свештенства Архијерејског намесништва младеновачког, а исповедник је био архимандрит Петар (Драгојловић), игуман манастира Пиносава у Кусатку.