Чланци поређани по датуму: уторак, 15 октобар 2019

ОСВЕЋЕЊЕ ТЕМЕЉА МАНАСТИРСКОГ КОНАКА ПРИ ХРАМУ СВЕТОГ НИКОЛЕ У МАНАСТИРУ ГРНЧАРИЦИУ уторак, 15. октобра 2019. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован осветио је темељ манастирског конака при храму Светог Николе у манастиру Грнчарици. Нови манастирски конак биће саграђен на темељима старог конака из XIX века, а пројекат будућег конака дело је архитекте господина Горана Марковића из Крагујевца.

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ “МИРКО ЈОВАНОВИЋ”Манифестација под називом “Дечија недеља” већ дуги низ деценија се у нашој земљи обележава у основним школама, а од осамдесетих година је дефинисана законом као обавезна активност. Она се одржава у месецу октобру, афирмишући обавезе и права детета.

ЧАС ВЕРСКЕ НАСТАВЕ У МАНАСТИРУ ТРЕСИЈЕ НА КОСМАЈУ ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА ПЕШАЧЕЊАУ уторак, 15. октобра 2019. године, ученици нижих разреда матичне школе “Јанко Катић” из Рогаче као и из подручних одељења Дучине, Дрлупе, Слатине и Сибнице су заједно са својим учитељицама, учитељем и вероучитељем били на излету до манастира Тресије поводом Светског дана пешачења.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СТАНОВУУ уторак 15. октобра 2019. године, када наша Црква слави Светог Андреја, Светог свештеномученика Кипријана и Јустину девицу, Свете мученике Давида и Константина, Светог Пајсија јањевца патријарха српског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету Литургију у храму Светог Пантелејмона у Станову. Епископу су саслуживали: протојереј-ставрофор Синиша Марковић, протојереј Сретко Петковић и ђакон Недељко Дикић.