Чланци поређани по датуму: уторак, 05 новембар 2019

СЛАВА ЦРКВЕ У СЕЛУ ДУБОКА На празник Светог апостола Јакова, првог епископа јерусалимског, 5/23. новембра 2019. лета Господњег, мештани села Дубока и околине су прославили своју славу.

Старешина цркве протојереј Иван Јовановић, свештеници из беличког намесништва и парохијани овог храма принели су на светој Литургији бескрвну жртву Богу Оцу по благослову Преосвећеног Епископа шумадијског Господина Јована. Протојереј Иван Јовановић био је добар домаћин свима који су дошли да се Богу помоле у заједници окупљеној око цркве Светог апостола Јакова, брата Господњег.

ВИШЕ СТОТИНА МЛАДЕНОВЧАНА ПРИСУСТВОВАЛО 27. ДУХОВНОЈ ТРИБИНИДана 5. новембра 2019. год. у парохијском дому храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског господина Јована, организована је Духовна трибина на којој је један од најистакнутијих савремених српских богослова протојереј-ставрофор Гојко Перовић, ректор богословије Светог Петра Цетињског на Цетињу, говорио на тему: “Шта је човек, а мора бити човек?” П. П. Његош.