Чланци поређани по датуму: среда, 05 април 2023

ПРЕЂЕОСВЕЋЕНЕ ЛИТУРГИЈЕ У АРХИЈЕРЕЈСКОМ НАМЕСНИШТВУ БЕЉАНИЧКОМ

У току свете четрдесетнице, сваке среде и петка служе се Пређеосвећене Литургије у барајевском храму Спаљивање моштију светог Саве.

На службама се поред свештенства и верног народа сабирају и деца из барајевске средње школе. Сад већ традиционално, вероучитељи доводе оделења, сваке среде и петка. За децу је Пређеосвећена Литургија, поред живог учествовања кроз појање и причешће и практични час на коме могу да се упознају са карактеристикама овог богослужења. Литургије се служе и у храмовима Сабора Срба светитеља у Степојевцу и Светог апостола Томе у Конатицама где су деца тамошњих основних школа најревноснији учесници.

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ОРАШАЧКОГ НАМЕСНИШТВА

У среду, 5. априла, Његово Преосвештенство Епископ шумадисјки Господин Јован је служио Свету Литургију Пређеосвећених дарова у храму Светог архангела Гаврила у Аранђеловцу. Непосредно пре Свете Литургије извршена је исповест свештенства орашачког намесништва од стране игумана манастира Денковац, Онифрија (Вранића).

Његовом Преосвештенству су саслуживали, игунам Онифрије (Вранић), Архијерејски намесник орашачки, протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић, протонамесник Иван Теодосић, јереј Петар Грујић, протођакон Иван Гашић и ђакон Александар Бабић.