Чланци поређани по датуму: субота, 04 децембар 2021

УЧЕНИЦИ ОШ “ДУЛЕ КАРАКЛАЈИЋ” ИЗ ЛАЗАРЕВЦА У ПРАКСИ ПОКАЗАЛИ КАКО ИЗГЛЕДА КАДА СТАРИЈИ УЧЕНИЦИ УСВОЈЕНА ЗНАЊА ПРЕНОСЕ МЛАЂИМ УЧЕНИЦИМА

У понедељак, 29. октобра, и у четвртак, 2. децембра 2021. године, ученици виших разреда ОШ “Дуле Караклајић” су били у прилици да буду у улози вероучитеља и да млађим ученицима пренесу знање и искуства, која су стекли на часовима верске наставе. На тај начин је примењен метод који је кроз историју образовања и васпитања са успехом примењиван у многим земљама. Такође, то је и вековни метод преношења Светог предања у Цркви, који на најбољи начин показује да се знање умножава када се дели.

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ ПОВОДОМ ПРОСЛАВЕ ХРАМОВНЕ СЛАВЕ МАНАСТИРА КАЛЕНИЋ

У петак, 4. децембра 2020. године, када наша Света Црква прославља Ваведење Пресвете Богородице у Јерусалимски храм, у Светињу над Светињама, своју храмовну славу прославио је Манастир Каленић.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију уз саслуживање: архимандрита Петра (Драгојловића), протојерејеја-ставрофора Милића Марковића, протојереја-ставрофора Драгослава Цветковића, јереја Срђана Ђорђевића и протођакона Ивана Гашића.