Чланци поређани по датуму: уторак, 17 август 2021

ПРЕОСВЕЋЕНИ ВЛАДИКА ЈОВАН: ПРИРОДА ОПРАШТАЊА ЈЕ НАЈБОЉЕ ПРОЈАВЉИВАЊЕ БЛАГОДАТИ ПОМИРЕЊА СА БОГОМ, СА СОБОМ И СА ДРУГИМАУ уторак 17. августа 2021. године, на Светих седам младића Ефеских, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св. Великомученика Димитрија у насељу Сушица.

Преосвећеном Владики су саслуживали јереј Марко Вуксановић, јереј Урош Костић и ђакон Саша Павловић.

ФОТОГАЛЕРИЈА - СТОГОДИШЊИЦА УПОКОЈЕЊА КРАЉА ПЕТРА I КАРАЂОРЂЕВИЋАЉубављу фотографа Ненада Јаковљевића из Тополе објављујемо још фотографија из Опленца поводом стогодишњице упокојења Краља Петра I Карађорђевића.

БЕСЕДА ЊЕГОВЕ СВЕТОСТИ ПАТРИЈАРХА СРПСКОГ ГОСПОДИНА ПРОФИРИЈА НА ОПЛЕНЦУ ПОВОДОМ СТОГОДИШЊИЦЕ УПОКОЈЕЊА КРАЉА ПЕТРА I КАРАЂОРЂЕВИЋА

“У име Оца и Сина и Светога Духа.

Браћо и сестре, људски род, али и сваки човек понаособ, има разне потребе. Има, наравно и различите дарове од Бога, како би реализовао те своје потребе. Међутим, и кад успе да оствари све што је замислио, када успе да испуни сваку своју жељу, да оствари сваку своју потребу, остаје једна универзална потреба, заједничка потреба за све људе. Постоји потреба од које зависи и смисао и пуноћа и испуњавање свих осталих потреба. Наиме, постоји једна јединствена потреба свакога од нас, постоји једно универзално, јединствено питање.